Aktuellt

Lastbilen farlig att lasta

Hög skaderisk för lastbilschaufförer vid lastning och lossning enligt ny studie. Upptäck hur vi kan förbättra deras arbetsmiljö och säkerhet.


lastbilenfarligattlasta

Att lastbilschaufförer lever farligt vet redan du som läsare av denna blogg. Många dödsolyckor sker både på vägen och vid lastning och lossning. Tidningen Du & Jobbet konstaterar i sitt senaste nummer (3-4 2018) att lastbilschaufförer är överrepresenterade avseende arbetsplatsolyckor som leder till sjukfrånvaro och en majoritet av dessa olyckor sker vid lastning och lossning. Det konstateras också att specifika riskmoment vid lastnings- och lossningsarbete inte uppmärksammas i de kontroller som Arbetsmiljöverket utför. Läs gärna artikeln i Du & Jobbet nr 3-4 2018 eller här!

För säkerhetsmedvetna industriföretag som är beroende av lastbilstransporter är LUPNUMBER® ett utbildningssystem för lastbilschaufförer som höjer säkerheten och effektiviteten i anläggningslogistiken.

Liknande inlägg

Hur kan LUP stödja din anläggning?

Ta reda på varför företag som Scania, SSAB och Nouryon använder LUPNUMBER för att hantera sin logistik på sina anläggningar. Fyll i formuläret för att se hur vår mjukvara fungerar.